Van 6 tot 106. Een topopleiding voor de jeugd, maar ook volwassenen komen bij ons aan hun trekken!

#WEAREVAMOS

De hele werking van Vamos staat in het teken van het sportieve. Hetgeen waarvoor wij bestaan: volleybal. Ongeacht de leeftijd, bij Vamos kan je terecht voor een aanbod op jouw niveau.

Vamos heeft een aangepast aanbod voor kleuters vanaf 1ste kleuterklas. Ook kinderen en jongeren vinden hun plaats bij Vamos in talloze trainingen, aangepast aan hun leeftijd en niveau.


DE ALLERKLEINSTEN

Bij bewegingsschool stimuleren we op een speelse manier het motorisch leerproces van onze jongste spruiten. Onder deskundige begeleiding van onze trainers leren de kinderen basis bewegingsvormen zoals lopen, kruipen, rollen, springen, klauteren,… Er is enorm veel interactie tussen de kinderen en de trainers door het speelse karakter van de trainingsmomenten. Speels wil echter niet zeggen dat het vrijblijvend is. We streven ernaar om differentieel te leren. De oefenstof zal de kinderen uit hun comfortzone lokken, wat ervoor zorgt dat ze een zo breed mogelijk bewegingspatroon ontwikkelen.

EEN STAPJE VERDER…

Bij balschool werken we verder aan de balbehandeling van de kinderen. VAMOS kiest voor opgeleide trainers die op een toffe manier werken met allerhande ballen. De spelvormen stimuleren de balbaaninschatting en ooghandcoördinatie van de kinderen. De oefenstof wordt dusdanig opgebouwd dat de kinderen onbewust blijven nadenken over hun bewegingspatroon. Hierbij wordt met verschillende materialen gewerkt, om hen out of the box te doen denken en zo oplossingen te vinden. Dit zorgt voor veel succesbeleving, iets dat het plezier van het kind ten goede komt.

DE EERSTE ECHTE VOLLEYBALSTAPJES

Vanaf U11 wordt er gestart met tornooien en wedstrijden. De volleybaltechnieken worden in de juiste context toegepast om verder te verfijnen en meer voeling te krijgen met de tactische aspecten van de sport. Er wordt nog een onderscheid gemaakt op basis van niveau tussen de U11-2.0 en U11-2.B. Bij U11-2.0 worden tornooien georganiseerd in verschillende formats waarbij de kinderen nog mogen vangen en werpen bij bepaalde contacten. De andere contacten worden dan al echte volleybalcontacten. Bij de U11-2B zijn vangen en werpen niet meer toegestaan. Dit is dus nog een klein niveau hoger en hier worden ook al echte wedstrijden gespeeld met 2 tegen 2.

NOG EEN STAPJE VERDER

Eens de jongens en meisjes U13 worden, zijn ze volledig opgenomen in de competitiestructuur van de club. Er worden wekelijks wedstrijden gespeeld met hun eigen ploeg. Deze wedstrijden zijn 4 tegen 4 op kleiner veld, maar zijn al zeer intens! De kids worden zo goed mogelijk voorbereid op het “echte” volleybal.

JONGEREN EN SENIOREN

Nadien wordt de overgang gemaakt naar een volwaardige competitieploeg. VAMOS probeert steeds om voor alle jeugdleden een plaatsje op zijn/haar niveau te voorzien. Een ingewikkelde puzzel, maar de club slaagt hier toch steeds opnieuw in. Sinds kort kunnen onze senioren – die een stapje terug willen zetten – zelfs aansluiten in onze recreatieve ploegen.

Trainingsmomenten kan je eenvoudigweg terugvinden bij de verschillende teams.