☑️ Wil je jouw volledige potentieel benutten?

☑️ Wil je actief zijn in een club boordevol passie?

☑️ Wil je begeleid worden door een team van professionals?

Check? Check? Dubbelcheck?! Dan ben je bij VAMOS meer dan welkom. Schrijf je dan hier in en maak vandaag nog deel uit van onze hechte familieclub. We trachten voor elk niveau en voor alle doelgroepen volleybal aan te bieden. Van 6 tot 106 zeg maar. Neem gerust een kijkje in ons divers aanbod⬇️

Bewegingsschool Indoorvolley Recrea Beachvolley

Om dit alles te kunnen realiseren moet er natuurlijk getraind worden. Hier vind je het volledige overzicht van het trainingsschema van de volledige club.

Wil je jouw kinderen op een veilige, maar toch uitdagende en speelse manier laten sporten? Dan is onze bewegingsschool iets voor jou!

Worden jouw kinderen de sterren van de toekomst?

DE ALLERKLEINSTEN

We bereiden de kinderen vanaf 3 jaar voor op een uitdagende toekomst in de sport. We leren ze op een speelse manier kennismaken met alle bewegingsvormen die er zijn. Onder deskundige leiding van onze trainers leren de kinderen lopen, kruipen, rollen, springen, klauteren,… Er is enorm veel interactie tussen de kinderen en de trainers door het speelse karakter van de trainingsmomenten. Speels wil echter niet zeggen dat het vrijblijvend is. We streven ernaar om differentieel te leren. De oefenstof zal de kinderen uit hun comfortzone lokken, wat ervoor zorgt dat ze een zo breed mogelijk bewegingspatroon ontwikkelen.

EEN STAPJE VERDER…

Bij U9 werken we verder aan de balbehandeling van de kinderen. Vamos kiest voor opgeleide trainers die op een toffe manier werken met allerhande ballen. De spelvormen stimuleren de balbaaninschatting en ooghandcoördinatie van de kinderen. De oefenstof wordt dusdanig opgebouwd dat de kinderen onbewust blijven nadenken over hun bewegingspatroon. Hierbij wordt met verschillende materialen gewerkt, om hen out of the box te doen denken en zo oplossingen te vinden. Dit zorgt voor veel succesbeleving, iets dat het plezier van het kind ten goede komt.

Schrijf nu in en wordt de ster van onze bewegingsschool!

Van 6 tot 106. Een topopleiding voor de jeugd, maar ook volwassenen komen bij ons aan hun trekken!

#WEAREVAMOS

De hele werking van Vamos staat in het teken van het sportieve. Hetgeen waarvoor wij bestaan: volleybal. Ongeacht de leeftijd, bij Vamos kan je terecht voor een aanbod op jouw niveau.

Vamos heeft een aangepast aanbod voor kleuters vanaf 1ste kleuterklas. Ook kinderen en jongeren vinden hun plaats bij Vamos in talloze trainingen, aangepast aan hun leeftijd en niveau.


DE ALLERKLEINSTEN

Bij bewegingsschool stimuleren we op een speelse manier het motorisch leerproces van onze jongste spruiten. Onder deskundige begeleiding van onze trainers leren de kinderen basis bewegingsvormen zoals lopen, kruipen, rollen, springen, klauteren,… Er is enorm veel interactie tussen de kinderen en de trainers door het speelse karakter van de trainingsmomenten. Speels wil echter niet zeggen dat het vrijblijvend is. We streven ernaar om differentieel te leren. De oefenstof zal de kinderen uit hun comfortzone lokken, wat ervoor zorgt dat ze een zo breed mogelijk bewegingspatroon ontwikkelen.

EEN STAPJE VERDER…

Bij balschool werken we verder aan de balbehandeling van de kinderen. VAMOS kiest voor opgeleide trainers die op een toffe manier werken met allerhande ballen. De spelvormen stimuleren de balbaaninschatting en ooghandcoördinatie van de kinderen. De oefenstof wordt dusdanig opgebouwd dat de kinderen onbewust blijven nadenken over hun bewegingspatroon. Hierbij wordt met verschillende materialen gewerkt, om hen out of the box te doen denken en zo oplossingen te vinden. Dit zorgt voor veel succesbeleving, iets dat het plezier van het kind ten goede komt.

DE EERSTE ECHTE VOLLEYBALSTAPJES

Vanaf U11 wordt er gestart met tornooien en wedstrijden. De volleybaltechnieken worden in de juiste context toegepast om verder te verfijnen en meer voeling te krijgen met de tactische aspecten van de sport. Er wordt nog een onderscheid gemaakt op basis van niveau tussen de U11-2.0 en U11-2.B. Bij U11-2.0 worden tornooien georganiseerd in verschillende formats waarbij de kinderen nog mogen vangen en werpen bij bepaalde contacten. De andere contacten worden dan al echte volleybalcontacten. Bij de U11-2B zijn vangen en werpen niet meer toegestaan. Dit is dus nog een klein niveau hoger en hier worden ook al echte wedstrijden gespeeld met 2 tegen 2.

NOG EEN STAPJE VERDER

Eens de jongens en meisjes U13 worden, zijn ze volledig opgenomen in de competitiestructuur van de club. Er worden wekelijks wedstrijden gespeeld met hun eigen ploeg. Deze wedstrijden zijn 4 tegen 4 op kleiner veld, maar zijn al zeer intens! De kids worden zo goed mogelijk voorbereid op het “echte” volleybal.

JONGEREN EN SENIOREN

Nadien wordt de overgang gemaakt naar een volwaardige competitieploeg. VAMOS probeert steeds om voor alle jeugdleden een plaatsje op zijn/haar niveau te voorzien. Een ingewikkelde puzzel, maar de club slaagt hier toch steeds opnieuw in. Sinds kort kunnen onze senioren – die een stapje terug willen zetten – zelfs aansluiten in onze recreatieve ploegen.

Trainingsmomenten kan je eenvoudigweg terugvinden bij de verschillende teams.

Vamos à la playa

Jaar na jaar vallen onze leden in april-mei in een zwart gat. Of nee, toch niet!

Jaarlijks organiseert Vamos een beachvolleybalaanbod voor zijn leden. 

Uitzonderlijk was er dit jaar een gratis aanbod! We zijn een samenwerking op poten aan het zetten met Sinibeach om ook in het zand een professionele omkadering te kunnen aanbieden. Alles om onze leden ook tijdens de zomermaanden een goed aanbod te kunnen aanbieden.

We kunnen alleszins trots zijn op de jongens en meisjes die vanuit de schoot van VAMOS opgroeien naar echt toppers in het beachvolley. Een klein overzichtje van de VAMOS'ers die we regelmatig in het zand het beste van zichzelf zien geven:

  • Anne-Line Vervloet
  • Jora Blaaser
  • Lieselot De Wael
  • Jo Coenen
  • Jente Dekeyser
  • Kyan Vercauteren
  • ...
Activiteiten
Met dank aan onze partners

© website powered by Twizzit.com