Categories
Nieuws

Topprestaties VJCL

VAMOS op de Vlaamse Jeugd Champions League

De VJC… wadde?

Voor diegenen die nog niet vertrouwd zijn met de afkorting en het begrip “VJCL”: De Vlaamse Jeugd Champions League verzamelt de beste Vlaamse jeugdploegen van U11 tot U19. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er 1 of 2 tornooi(en) gespeeld in drie schoolvakanties. Tijdens het herfst- kerst- en paasverlof moet iedere deelnemende club minstens 1 tornooi organiseren. De Champions League is bedoeld om talenten nog extra wedstrijdmomenten aan te bieden tegen gelijkwaardige tegenstanders. In deze vakanties worden verschillende kwalificatietornooien gespeeld, waarbij de beste ploegen per kwalificatietornooi het nadien nog eens onderling mogen opnemen tegen elkaar in de manche.

VAMOS is ingeschreven in de VJCL met de JU13, MU13, MU15 en MU17. Tijdens de kerstvakantie hebben we heel wat mooie resultaten geboekt, met de MU15 als uitschieters! Een kort verslag.

MU15 op de Champions League

Als coach van de MU15 VJCL ploeg heb ik de eer om de “MU15 VJCL ploeg tornooi Kerstvakantie” aan u voor te stellen:

De VJCL-ploeg voor de toernooien in de kerstvakantie bestond uit een mengeling van meisjes uit verschillende ploegen.

Bovenste rij v.l.n.r.: Anne-Line (Dames3), Lili (MU17A), Lynn (MU17A), Xavi (MU17A), Koen (coach), Fien (MU15A).
Onderste rij v.l.n.r.: Roos (MU15A), Yentle (MU17A), Bieke (MU15A), Kaat (MU15A)

Na een succesvolle campagne in de herfstvakantie 2021 waren de verwachtingen terug hoog gespannen.

VAMOS behaalde toen immers de 2de plaats in de kwalificatieronde, waardoor we voor het eerst een ticket voor de manche konden bemachtigen. Op deze manche behaalden we een 6de plaats (van in totaal 8 ploegen) en waren we hiermee, ook al is het maar voor even, de 6de beste Vlaamse en zelfs de beste Oost-Vlaamse MU15 ploeg.

Op 27 december 2021 vond in onze eigen sporthal te Stekene één van de kwalificatietornooien van de Kerstvakantie plaats. Met een 2-0 winst tegen zowel Mortsel (25/12, 25/19) als Waregem (25/8, 25/20), speelden we als groepswinnaar de halve finale tegen Lennik. Ook hier wonnen we met 2-0 (25/7, 25/7). In de finale bleek Roeselare iets te sterk, wat resulteerde in een 2-1 verlies (11/25, 25/12, 15/7).

Het werd dus een herhaling van de herfstvakantie, want wederom behaalden we de 2de plaats die recht gaf op een ticket voor de manche, waar we trouwens de enige Oost-Vlaamse ploeg waren.

Deze manche ging 3 dagen later door in het verre Gits (deelgemeente van Hooglede, ten noorden van Roeselare en op ca. 114 km afstand van Stekene). Met een eerste match om 9u00 was het dus héél vroeg opstaan voor onze meisjes, maar dat deden ze alweer met héél véél plezier! Kaat en Roos konden hier helaas niet bij zijn, dus trokken we met de overige 7 speelsters richting West-Vlaanderen.

In de 1ste wedstrijd wonnen we tegen Zandhoven met 1-2 (25/27, 25/17, 11/15). In de tweede wedstrijd schoven we Olen aan de kant met 0-2 (18/25, 19/25). In de 3de wedstrijd ging Torhout voor de bijl: 0-2 winst (23/25, 12/25). Als groepswinnaar kwalificeerden we ons dus voor de plaatsen 1 t.e.m. 4. Sowieso al een beter resultaat dan de 6de plaats op de vorige manche.

In de eerste set van de halve finale tegen Gooik viel Anne-Line uit. We verloren deze match jammer genoeg met  0-2 (14/25, 18/25). In de troostingsfinale bleek Zandhoven iets te sterk: 1-2 verlies (25/14, 22/25, 5/15). Roeselare won trouwens ook deze manche na een felbevochten match tegen Gooik: 1-2 winst (23/25, 25/22, 13/15).

Achter deze cijfers zitten uiteraard ook emoties en waarden, want het is dankzij de goede groepssfeer, de juiste ingesteldheid op het terrein en het blijven vechten tot het einde dat deze ploeg héél mooi volleybal heeft laten zien en zulke mooie resultaten kon neerzetten. #Playwithpassion- en #Workhardplayhard-waardig!

Meng dit nog met veel talent en druivensuiker (😊) en niet te vergeten enkele fanatieke supporters die ook naast het terrein voor véél sfeer zorgden en je begrijpt dat onze meisjes moe maar voldaan en met een mooie 4de plaats op zak de sporthal mochten verlaten.

Ik denk niet dat we het goed beseffen, maar hiermee zijn we, ook als is het maar voor even, nu zelfs de 4de beste Vlaamse en opnieuw de beste Oost-Vlaamse MU15 ploeg.

Ook dat nog

Er is één ding dat we nog steeds niet kunnen begrijpen: hoe konden verschillende ploegen niet door hebben dat hun net 11 cm té hoog hing? Jawel, u leest het goed: wij waren de enige ploeg die tijdig doorhad dat 1 net op 2m25 hoogte hing, terwijl het eigenlijk 2m14 moest zijn. Blijkbaar waren sommige ploegen (en scheidsrechters) nóg vroeger opgestaan dan wij…

Bedankt speelsters en supporters! Jullie waren geweldig. Tot op het volgende VJCL-tornooi!

VAMOS