Categories
Nieuws

Kyan op het EK Beachvolley

Wat een ervaring, Kyan (Heren 2) en Jelle De Hert mochten België vertegenwoordigen op het EK U18 Beachvolleybal in Slovenië. Ze hadden vier intensieve maanden achter de rug waarin ze wekelijks drie à vier keer training hadden én meededen met de Belgian Beach. Vorige week was het eindelijk zo ver!

Kyan en Jelle presteerden erg sterk in de poulefase. Ze sloten de drie poulewedstrijden af met winst. Een echte strijd tegen Frankrijk die ze wonnen met 2-1, een fantastische 2-0 tegen Litouwen en een zeer vlotte 2-0 winst tegen Turkije.

Door hun vliegende start als poulewinnaars, mochten ze rechtstreeks door naar de 1/8ste finale. Hierin behaalde ze wederom een mooie 2-0 winst tegen de reuzen van Zweden. Hun prestatie leverde een plaats op in de kwartfinale! Die speelden ze tegen de – latere finalist – Letland waarbij ze na een zware strijd nipt 2-1 verloren.

Maar dit was zeker niet het einde van hun EK-ervaring, ze konden nu spelen voor plaats 5 tot 8. Ze verloren van het sterke Duitsland met 2-0. Hierdoor moesten ze spelen voor plaats 7 tegen Oekraïne. Een echte thriller waarbij ze net dat tikkeltje te kort kwamen aan beach ervaring, dit zorgde voor een 2-1 verlies. Een hele mooie 8ste plaats van Europa voor België! Even vermelden dat dit het hoogst behaalde resultaat ooit is van een Belgisch jeugdduo. Daar mogen ze (en bij uitbreiding ook onze club natuurlijk) zeer trots op zijn!

Ook de coach Tom Van Walle heeft het beste van zichzelf gegeven. Hij heeft onze jongens doorheen dit avontuur geholpen, wat een eer voor hen, bedankt Tom!

Onze Beach Boys hebben ook enorm veel steun en aanmoedigingen gehad. Zowel ter plaatse als vanuit het thuisfront. Graag willen wij iedereen bedanken voor jullie enthousiasme!