Categories
Nieuws

Wat een beachseizoen

3 Belgische kampioenen beachvolleybal komen uit onze Vamosjeugd! Yentle, Simone en Kyan halen bij hun leeftijdscategorie de Belgische titel binnen! Iets om trots op te zijn!

Vervloet – De Pau

Na de Vlaamse titel van vorige week zijn Yentle en Simone (beiden U14) gisteren Belgisch Kampioen geworden op de site van Tour & Taxis in Brussel. Samen hebben ze 3 wedstrijden moeten afwerken en die konden ze alledrie winnend afsluiten. Enkel tegen Depestele (dochter van!) – Hemelings moesten ze een setje afstaan, maar uiteindelijk trokken ze toch aan het langste eind. Een meer dan welverdiende overwinning voor beide meisjes.

Yentle is sinds enkele jaren samen met haar zus Allyssia naar Vamos afgezakt. Bij Vamos heeft ze een enorme progressie gekend. Komend seizoen zal ze haar kunsten laten zien bij de MU17a. Sinds vorig schooljaar is ze zelfs vertegenwoordiger van onze club op de Topsportschool volleybal. We gaan nog veel van haar horen, dat is duidelijk!

Ook Simone rekenen we tot één van onze producten. Vorig jaar maakte ze de keuze om de overstap te maken naar Asterix Avo Beveren, maar de kneepjes van het vak heeft ze bij ons al meegekregen. Haar zus Anne-Line is wel nog actief bij onze Dames 3 samen met Allyssia! Het is duidelijk dat de investeringen in de jeugdwerking zijn vruchten beginnen af te werpen.

Kyan naar het EK!

Ook Kyan is gisteren in Tour & Taxis Belgisch kampioen geworden. Kyan speelde samen met Jelle De Hert die aangesloten is bij Mendo Booischot.

In de poulefase wonnen ze 2 keer, al was het enorm nipt tegen het Waalse duo Collignon Romain – Pirenne Antoine. Tegen Leyssens – Lantsoght ging het heel wat vlotter. In de finale namen ze in twee spannende sets van Bex – Humblet.

Kyan is kind aan huis bij Vamos en zal dit seizoen zijn opwachting maken bij Heren 2. Coach Pascal zal weliswaar iets langer moeten wachten op zijn jonkie. Kyan is immers geselecteerd voor het nationale team U18 beachvolley en moet opdraven op het Europees Kampioenschap. Zo wordt Vamos vertegenwoordigd op het internationale toneel. Proficiat Kyan, wat een prestatie! Nu ginderachter nog knallen!