Categories
Nieuws

Corona-update

Volg hier de laatste updates die de club onderneemt, we rangschikken updates steeds van nieuw naar oud. Blijf hier op de hoogte!

25 januari

Sportief aanbod

Wat al langer in de lucht hing is nu toch definitief beslist. Het seizoen voor de senioren komt op zijn einde. De competitie wordt niet meer hervat, ongeacht de epidemiologische situaties in de toekomst. De tijd is te beperkt geworden om nog een degelijke competitie te kunnen afwerken. Daarom zullen alle seniorenploegen dit jaar niet meer in actie komen. Mocht er toch een gunstige evolutie komen waardoor binnen sporten alsnog toegestaan wordt, dan bekijkt de club om trainingen en oefenwedstrijden te kunnen inplannen.

Voor onze jeugdspelers U15 en U17 is het nog even afwachten. De definitieve beslissing valt daar op 8 februari. Al ziet ook daar de situatie er niet echt rooskleurig uit. Als de competitie nog opstart, zullen we zeer snel in actie schieten, maar die kans lijkt ons klein.

Ook voor de U11 en U13 is het nog afwachten. Trainen kan voorlopig nog. Hout vasthouden dat zij aan de slag kunnen blijven. 8 februari beslist Volley Vlaanderen of ook hun competitie stopgezet wordt. De trainingen van U7 en U9 blijven voorlopig ook doorgaan. Verschillende bronnen melden echter dat buitenschoolse activiteiten op de helling komen te staan. Wij hopen dat dit voor de U7 tot en met U13 niet het geval zal zijn!

Vaccineren in GC De Route

Vamos is actief in De Sportstek en De Gavers. We kunnen alleszins al van geluk spreken dat beide sportcentra niet gebruikt zullen worden als vaccinatiecentra. Op het moment dat we binnen kunnen starten, zal het gelukkig op onze vertrouwde locaties zijn.

Zon, zee en strand

Ok, de zee kunnen we niet naar Stekene of Sint-Gillis-Waas brengen, het zand en de zon wel. Zoals jaarlijks zullen we deze zomer een beachvolleybalaanbod voorzien. Allicht zal het dit jaar iets vroeger zijn dat we de eerste zandkorrels tussen de tenen voelen. Vanaf het moment dat het weer en het zonlicht het toelaat, zullen we op zoek gaan naar de mogelijkheden op onze beachvelden. Dit zal natuurlijk steeds met het oog op de coronamaatregelen zijn die op dat moment gelden.

28 oktober

Nieuwe maatregelen werden gisteren aangekondigd. Deze gelden vanaf 29 oktober al, na de publicatie van het ministerieel besluit. Dat betekent het volgende:

 • Geen sportbeperkingen voor kinderen tot 13 jaar (geboortejaar 2008 of later), enkel zwemmen, fitness en bowlen kunnen niet
 • Georganiseerd sporten (in clubs, sportlessen, groepen…) zijn verboden vanaf 13 jaar
 • Niet-georganiseerde (individuele) sportactiviteiten voor personen vanaf 13 jaar zijn enkel toegelaten indien je outdoor sport:
  • met het huishouden, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact. Enkel in deze context mag je sporten zonder afstand te houden
  • of met maximum 4 personen en dat altijd met afstand van 1,5m
 • Zwembaden, fitnesscentra en bowlingzalen zijn gesloten, ook voor kinderen
 • Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve bij sportkampen en LO-lessen
 • Sportkantines blijven gesloten
 • Sportkampen enkel voor kinderen tot 13 jaar, overnachtingen zijn verboden
 • Professionele sporten en topsport zijn mogelijk mits toestemming bevoegde minister
 • Publiek is niet toegelaten, behalve 1 persoon van het huishouden bij kinderen tot 13 jaar of 1 begeleider bij een G-sporter

Opgelet, lokaal kunnen er strengere restricties gelden. Deze kan je nakijken op de website van jouw provincie of gemeente.

Wat betekent dit voor Vamos?

Vamos heeft besloten om de trainingen die nog gepland stonden voor de komende dagen en weken te annuleren. Het is nog onduidelijk tot wanneer deze maatregelen zullen gelden. Deze maatregelen zijn van toepassing tot wanneer de Vlaamse en de lokale overheden versoepelingen toestaan.

Samen met Cel Sportief zoeken we naar mogelijkheden om alsnog een aanbod te kunnen voorzien voor onze leden. We proberen zo snel mogelijk meer info te geven!

Positieve covid-test?

De Vlaamse overheid heeft heel duidelijke protocollen uitgewerkt om na te gaan wie wanneer getest moet worden. Je vindt de verschillende protocollen hieronder. Volg deze richtlijnen nauwgezet op, zodat we met z’n allen zo snel mogelijk terug aan de slag kunnen!

28 september

Ook de sporthal in Stekene opent zijn deuren voor supporters, uiteraard in beperkte mate.

In de Sportstek zijn nu ook toeschouwers toegestaan op de daarvoor bepaalde plaatsen. Ook douchen kan, maar dit enkel bij wedstrijden.

Sport Vlaanderen heeft een kleurencode uitgewerkt voor het beoefenen van sport afhankelijk van de risicosituatie. De lokale overheden hanteren op basis hiervan hun eigen barometer. Bovenaan deze blog zullen we ook steeds weergeven in welk stramien we ons bevinden.

KleurcodeGroenGeelOranjeRood
Sporten indoor U12ToegelatenToegelaten (*)Toegelaten (*)Toegelaten (*)
Sporten indoor 12+ToegelatenToegelaten (*)Toegelaten (*)Enkel outdoor
AantalOnbeperktVolgens LeidraadVolgens Leidraad 
ContactOnbeperktContact toegestaan binnen de eigen sportgroep en tussen verschillende sportgroepen (aantal bepaald volgens leidraad) Zowel voor U12 als 12+Voor U12 contact toegestaan binnen de eigen en tussen verschillende sportgroepen Voor 12+ enkel contactloos sporten toegestaan binnen de eigen en tussen verschillende sportgroepenVoor U12 contact toegestaan binnen de eigen en tussen verschillende sportgroepen Voor 12+ geen indoor activiteiten
WedstrijdenToegelatenToegelatenU12 kan 12+ niet mogelijkVerboden
Kleedkamers/douchesOpenEnkel bij wedstrijdenGeslotenGesloten
PubliekToegelatenToegelaten volgens bepaalde zitplaatsen met contact tracingNiet toegelatenNiet toegestaan
SportkantinesOpenOpen volgens richtlijnen van de horecaOpen volgens richtlijnen van de horecaGesloten

26 augustus

Er is een kleine aanpassing gebeurd aan de Corona-protocollen voor al onze leden, trainers, supporters en ouders.

1.

De gemeente Sint-Gillis-Waas heeft de kleedkamers van de gemeentelijke sporthallen geopend en ziet er op toe dat deze maximaal onderhouden worden om corona-proof te kunnen sporten.

Train je in Sint-Gillis-Waas? Dan kan je voor en na de training in de kleedkamer. We raden echter aan om dit zoveel mogelijk tot het minimum te beperken. Voor training kan je maar 5′ op voorhand in de zaal. Dan is er (te) weinig tijd om nog om te kleden in de kleedkamer.

Train je in Stekene? Dan moeten we nog even wachten om in de kleedkamer te kunnen.

2.

De gemeente Sint-Gillis-Waas heeft eveneens beslist om toeschouwers toe te laten vanaf 1 september. Op het moment dat er wedstrijden gespeeld worden in Sporthal De Gavers mogen we dus 30 fans verwelkomen, weliswaar met mond-neusmasker én na registratie om contact-tracing mogelijk te maken. Ook de fans moeten de signalisatie volgen en de algemene richtlijnen hanteren. Afstand houden en handhygiëne is dus de boodschap.

Ook op dit puntje is het nog even afwachten op de beslissingen van het gemeentebestuur in Stekene om te weten of we supporters in De Sportstek mogen verwelkomen.

Sowieso heeft de club beslist om oefenwedstrijden voor de jeugdploegen niet te laten doorgaan in september. We kijken reikhalzend uit naar de beker- en competitieweekends, maar tot dan proberen we de contacten met andere teams te minimaliseren.

12 augustus

Zoals iedereen allicht weet hecht de overheid veel belang aan contact tracing. Vandaar dat de aanwezigen bij activiteiten met een sportclub steeds geregistreerd moeten worden. Onze trainers zullen dit doen aan de hand van onze nieuwe website. Hierbij een tutorial.

9 augustus

Vamos heeft gewerkt aan enkele protocollen die gevolgd dienen te worden bij de opstart van het nieuwe seizoen. We doen er alles aan om zoveel mogelijk te volleyballen en rekenen op de medewerking van ieder lid om dit zo goed mogelijk te volgen. Zo kunnen we eventuele besmettingen misschien wel vermijden. Bekijk het volledige protocol bovenaan deze blog.

Een kleine greep met de belangrijkste maatregelen die we nemen:

 • We verzamelen met het ganse team 5′ voor de training buiten aan de sporthal om samen de sporthal te betreden. Daar desinfecteren we onze handen en volgen de vooropgestelde looplijnen.
 • De training zelf zal 5′ later starten en 5′ vroeger eindigen (als er nog een trainingsgroep na jou komt). Zo kunnen we het kruisen van bubbels maximaal vermijden.
 • In de sporthal draag je steeds je mond-neusmasker, tot je de sportvloer betreedt. Stap je van de sportvloer? Dan doe je je masker terug aan. De trainer draagt dit gedurende de ganse training!
 • De kleedkamers zijn niet open, douchen en omkleden is dus niet mogelijk. De toiletten zijn wel open, maar we dringen aan om dit te vermijden. Doe thuis nog een sanitaire stop.
 • Zorg er voor dat je al jouw eigen materiaal mee hebt. Dan hebben we het vooral over mond-neusmasker, handgel en drinken. Het delen van materiaal sluiten we uit.
 • Vermijd zo veel mogelijk lichamelijk contact. Geen handen schudden, high fives of klapjes geven, geen knuffels of zoenen.
 • Enkel de trainer mag in het materiaalhok om de ballen of sportmaterialen te gaan halen. De trainer kan klein sportmateriaal bekomen bij de zaalwachter.
 • Blijf na de training niet hangen om te socializen.
 • De trainer vult het registratieformulier in via de site! Handleiding om dit te doen komt er zeer snel aan!

Uiteraard blijven de basisregels steeds van kracht:

 1. Ben je ziek of voel je je niet lekker? Heb je koorts? Neem je verantwoordelijkheid en blijf thuis!
 2. Hoesten of niezen doe je in je elleboog.
 3. Was regelmatig je handen, zeker na elke hoest- of niesbui.
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en smijt deze weg na gebruik.
 5. Raak je gezicht niet aan
 6. Vermijd contact zo veel mogelijk. Hou de sociale afstand van 1,5m.